De ontwerper

 

Mijn naam is Elrik van Meerveld. Als oprichter van Lion lichtontwerp ben ik nauw betrokken bij alles wat er ontworpen en geproduceerd wordt.

 

Als designer ben ik altijd opzoek naar nieuwe technieken en nieuwe materialen. Zodra ik een nieuw materiaal of een nieuwe techniek ontdek begint er een creatieve stroom te lopen die bijna niet te stoppen is. Welke combinaties kan ik maken? Welke vormen zijn mogelijk? Het geeft mij tomeloze energie om uit die eindeloze hoeveelheid mogelijkheden de juiste ideeën te selecteren. Hoe de nieuwe mogelijkheden en beperkingen uiteindelijk samengesmeed worden tot een nieuw ontwerp voelt als een logisch gevolg van het materiaal, de techniek en mijn creativiteit.

 

Naast deze interne drijfveer om iets nieuws te creëren zijn er ook een aantal belangrijke waarden die ik nastreef: Schoonheid, eenvoud, duurzaamheid en eerlijkheid zijn waarden die ik in al mijn ontwerpen meeneem. Ik hoop daarmee iets moois toe te voegen aan deze wereld.

 

Achtergrond: Mijn interesse voor ontwerp, productie, techniek en materialen hebben ertoe geleid dat ik in 2016 Lion lichtontwerp heb opgericht. Dit alles is voorafgegaan door een studie Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit van Delft gevolgd door een opleiding aan de Lighting Design Academy in Amersfoort.